Tips for hvordan plante i krukker

Først og fremst; krukkene du planter i må være laget av et frostsikkert matriale, selv liker jeg best keramikk. Men, husk-selv om keramikken er frostsikker = Forvitrer ikke - oppheves ingen fysiske lover.

Blir krukka tett i bunnen, fryser eller deformeres til og med stål hvis den fylles med vann. Dreneringen er dermed viktig- vi dekker hullet i bunn med fiberduk (planteduk som er vannet kan renne gjennom) Deretter et lag med lecakuler og så et nytt lag med duk som legges litt oppover i krukka også-så jorda ikke kommer ned i lecaen. Husk at leca også fungerer som en slags isolasjon. Deretter jord/sand, hva du foretrekker/ skal plante. Bruk god jord med god struktur. Husk at den skal vare i mange år. Pass på at krukka får slippe overskuddsvannet ut- la den stå på krukkeføtter - hjul eller lignende hvis underlaget er helt flatt eller på grasbakken. Følg med på vanningen-kommer ikke vannet gjennom er krukka i ferd med å bli tett. Og husk gjødsling, vi øker gjødselmengden med 10-20% i forhold til anbefalt på pakke - flaske for plantede vekster. Vi har kunder som ser ut som et spørsmålstegn når de klager på dårlig vekst i krukkene- skal de gjødsles? Lykke til! 

P.S nå om dagen kommer den flotte høstblomstrende Syrinhortensian i salg i hagesenterne- Hydragena Paniculata. F.eks Limelight eller rosa pinky winky.Super krukkeplante!!!!

I hagen med Åse

Sommer 2019

Noen bilder fra en grønn og god sommer.   

.

Les innlegget her

Travle dager og flott vær

Hurra, travle dager og flott vær. Vi koser oss i det fine vårværet. Du har vel fått med deg at vi ha åpent i hele påska. Vi har begynt å få inn litt planter, litt forsiktig foreløpig, men sånn som...

.

Les innlegget her

Tid for messe - Paris

 #Maison&Objet Det er da du føler deg litt liten. Vi har vært her mange ganger, men er like overveldet hver gang. Den er stor, spennende og full av fantastisk interiør og design. ( joda, mye crap også) denne kjempestore lekre...

.

Les innlegget her

Messetid - Stockholm

Se hva vi fant, lekre keramikkkrukker. Vi tråler #stockholmsmessen på jakt etter nye varer. Gjennom vinteren er messene ofte en god inspirasjon for oss.  Dette fant vi hos #annuzza. #formex Alltid moro med store keramikkkrukker!    

.

Les innlegget her

Om krukkegården

Vi liker å tro at vi har landets beste utvalg i hagekrukker. I tillegg har vi et ganske stort utvalg av planter, hagetilbehør og gaver til deg og dine.

KONTAKT OG BESØK

Treider Gård
Drøbakveien 153
1430 - Ås
telefon: 649 40 041
post@krukkegaarden.no

  

Log in or create an account