Klematis i krukker.

Har lenge lyst til å formidle litt erfaring m clematis i krukker. Kanskje litt tidlig å plante ut her hvor vi holder til, men det nærmer seg og nå er utvalget stort. Langt fra alle clematis egner seg i krukker, skal du handle, tenk på herdighet og klimasonen du bor i. Men her første tips. Italia-clematis-Vitichella er en gruppe som egner ekstra bra. I dag finnes det mange fin varianter å få kjøpt. Purpurea Plena Elegans en rødlilla variant, vakker lilla m blåtoner er Polish Spirit,dyp lillablå Etoile Violette og mange fler. Du finner dem beskreve på nettet. Også denne clematisen liker seg i god veldrenert jord, med toppen av rotklumpen ca 10cm under bakkenivå så krukka må være dyp nok. gjerne fra 60cm. Hos oss står jo clematisen i krukker-hele året og videkker dem ikke til.
Hos oss fryser vitichella ned hver høst og dukker opp igjen ganske tidlig på våren. I løper av sommeren rekker de å bli både 2 og 4 høye.Noen står vestvendt vegg med veggmontert klatrestativ. Andre i halvskygge på plankegjerde.. Her er noen bilder. Får jeg tid, kommer det mer-en annen dag..

 

Om krukkegården

Vi liker å tro at vi har landets beste utvalg i hagekrukker. I tillegg har vi et ganske stort utvalg av planter, hagetilbehør og gaver til deg og dine.

KONTAKT OG BESØK

Treider Gård
Drøbakveien 153
1433 - Ås
telefon: 95 17 00 41
post@krukkegaarden.no

  

Log in or create an account